Schilder stappenplan van Sigma

schilder stappenplan

Schilder stappenplan van Sigma

Om uw hout optimaal te beschermen is een goede beschermlaag met de juiste producten van groot belang. De Sigma Coatings buiten producten zijn helemaal klaar voor de zomer waardoor u zeker weet dat uw hout goed beschermd is. Sigma heeft een schilder stappenplan gemaakt, met daarbij kwalitatief hoge verfproducten, zodat u precies weet hoe u het allerbeste verfresultaat boekt.

Kleur kiezen

Voor u begint, moet u natuurlijk de juiste kleur kiezen. Verkaik Verf heeft van alle huizen in Haarlemmermeer de kleurcode! Dus in welke straat of wijk u ook woont, die kleur mengen wij voor u in kwaliteitsverf. Natuurlijk hebben wij ook een paar mooie suggesties met de kleurnummers erbij. Wist u trouwens dat alle lakvarianten mengbaar zijn in exact de kleur die u wenst? Kies dan voor de volgende producten:

  • Sigma S2U
    Een zeer duurzame lakverf die geschikt is voor 4 seizoenen onderhoud en 8 jaar schildervrij mogelijk maakt. De Sigma S2U is er in verschillende glasgraden en is kras- en slijtvast
  • Sigma Schakelverf
    Is een vochtregulerende grond-, overgrond- en afschilderverf. Het gemak van een 1 pot systeem is voor veel van onze klanten de reden om voor deze kwaliteitsverf te kiezen. De hoge dekkracht maakt het schilderen prettig en de wetenschap dat deze verf uitstekend beschermd is een must voor al uw houtwerk

Sigma kleurcodes

Voorbereiden en reinigen

Dek de grond altijd af en reinig de te schilderen ondergrond met een ontvetter die voor een betere hechting zorgt. Gebruik hier bijvoorbeeld allesreiniger voor die wij in de winkel verkopen. Ook hoort het afplakken bij een goede voorbereiding, gebruik hiervoor speciaal schildertape voor de delen die je niet mee wilt schilderen. Kwalitatief goed schildertape zorgt voor strakke lijnen en dat deze niet scheut tijdens het verwijderen. Hierdoor voorkom je beschadigingen van net geschilderde delen.

Schuren

Verwijder eventuele loszittende verf en repareer beschadigingen met vulmiddel, vraag ons gerust wat d beste oplossing is voor welke beschadiging. Schuur de te schilderen delen. Pas op voor glas en plak dit altijd even af, het is zonde als de kozijnen strak in de verf zitten en de ramen zijn allemaal beschadigd. Wij raden een korrel 180 schuurpapier aan om de ondergrond mooi glad te schuren.

Grondverf

Is de ondergrond onbehandeld of het hout beschadigd? Gebruik dan Sigma S2U Primer of Sigma Schakelverf voor een optimale hechting en een eerste basisglans.

Lakken

Schuur de ondergrond of de grondverf met korrel 240 – 320, neem het goed af zodat het stofvrij is.  Schilder daarna het hout af met Sigma S2U of Sigma Schakelverf in precies de kleur die u wenst. De randen kunt u met een kwast doen en de grote delen met een roller. In ons assortiment kwasten en rollers vindt u precies de producten die passen bij de verfklus die u gaat doen.

Vragen en contact

U bent altijd welkom om te kijken, te kiezen of u te laten adviseren in onze showroom aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp. Heeft u vragen die je alvast wilt stellen? Via ons contactformulier zijn wij 24/7 bereikbaar.